A Pachamama kalandtúrák programja

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazások részletes programja – melyek az utazási szerződés részét képezik – elérhetőek és PDF formátumban letölthetőek a www.pachamama.hu honlapról.

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett kalandtúrák legtöbbször természetközeli, a civilizációtól távoli helyszínekre vezetnek, ahol nem számíthatunk a modern világban megszokott vívmányokra. Bár igyekszünk a honlapon szereplő részletes leírások programját tartani, bizonyos mértékű rugalmasságnak lennie kell a rendszerben, mert az ilyen stílusú utaknál mindig benne van a változás lehetősége a tervben. 

Az utazások programját a helyszínen az adott helyzethez, időjárási viszonyok igazítjuk, így azok sorrendje felcserélődhet vagy kis mértékben változhat. Extrém esetben, a résztvevők biztonságának érdekében egyes programok elmaradhatnak. Az utazás ütemtervének betartása a túravezető feladata, így az ezzel kapcsolatos instrukciók elfogadása minden résztvevőre nézve kötelező.

Túravezető

A Pachamama Expeditions túravezetője nem a klasszikus értelemben vett idegenvezető. Az utazások során feladata a program gördülékeny lebonyolítása. A szervezés mellett tolmácsol és átadja a helyi idegenvezetők által nyújtott információkat. A csoport minden tagjától kötelezően elvárható a túravezető útmutatásának követése.

Overland kalandtúrák

Az overland utazás fizikálisan nem annyira megerőltető. Tudni kell ugyanakkor, hogy a hosszú autózások és az utak minősége miatt vállalnunk kell több-kevesebb kényelmetlenséget. A helyi viszonyok miatt a tervben megjelölt menetrendek és az utazások időtartama – a helyi közlekedési viszonyok, határátlépési lehetőségek függvényében – változhat.

A sátras overland expedíciók során az utazóknak részt kell venniünk a csoport mindennapi életében. A segítők, túravezetők a főzés jó részét elvégzik, de az utasoknak segíteniük kell az étel előkészítésében és a mosogatásban, a sátras kalandtúrákon pedig a táborok felállításában is. Ez is része a kalandnak és ha mindenki segít egy kicsit, akkor minden könnyebben és gyorsabban megy, ráadásul a csapatszellem is erősödik.

Ha kényelmes vagy, ne egy overland expedíciót válassz, hanem valamelyik kézműves Pachamama-kalandot!

Ülőhely választás

Minden programunk ára tartalmazza az utazást bérelt járművekkel, csak kivételes esetekben használunk tömegközlekedési eszközöket, turista vonatokat, hajókat vagy kompokat.

A nehezen járható terepekre és hosszabb utakra különlegesen felszerelt expedíciós teherautókat vagy terepjárókat bérelünk, melyek kevésbé komfortosak, mint a normál turista buszok. Fix ülőhelyeket az utazások során használt közlekedési eszközökön nem biztosítunk, rotációs rendszert használunk.

Gyalogtúrák

A kedvezőtlen időjárás, valamint a résztvevők fizikai és mentális állapota befolyásolhatja az általunk szervezett gyalogtúrák programját. A résztvevők biztonsága érdekében fenntartjuk a jogot a túrák programjának megváltoztatására. A döntés a túravezető hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű.

Kultúrsokk

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazások általában az európai ember számára a megszokottól nagyon eltérő környezetbe kalauzolják el az utazót, ahol a szokások, világnézet és értékrend gyökeresen eltérő lehet a miénktől. A helyi lakosokkal és kultúrájukkal szemben a vendégektől elvárható kellő tisztelettel kell viseltetnünk.

Nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek

A nemzeti parkok, természetvédelmi területek, kultúrális emlékhelyek látogatói szabályainak betartása minden utazónkra kötelező érvényű.

Szállások

Utazásaink során egyrészt olyan szállásokat választunk, amelyek hűen tükrözik a meglátogatott hely karakterét, másrészt amilyenre lehetőség van az adott helyszínen. Minden utazásunkon arra törekeszünk, hogy az elérhető legjobb szállást biztosítsuk utazóink számára, ennek ellenére azok minősége és besorolása az Európában megszokottól eltérő lehet.

Jelentős tengerszint feletti magasságokon a részvevők biztonságának érdekénem nem engedélyezzük az egyágyas elhelyezést. Ezzel kapcsolatban a csoport minden tagjától kötelezően elvárható a túravezető útmutatásának követése.

Fakultatív programok

A Pachamama Advetures Ltd. által szervezett utazások nagy részénél lehetőség van kiegészítő/ választható programok megszervezésére, melyeken az iroda túravezetője nem vesz részt. A programok során esetlegesen felmerülő problémákért a Pachamama Adventures Ltd. nem vállal felelősséget. Probléma esetén azonnal, helyben kell intézkedni a helyi idegenvezető/ képviselő közreműködésével. A fakultatív programok létszámfüggőek, változó létszám esetén az áruk változhat, a minimum létszám alatt nem szervezzük meg azokat.

Repülőjegyek

Pachamama Adventures Ltd. repülőjegyet nem értékesít. A nemzetközi repülőjegy megvásárlásában irodánk asszisztenciát nyújt: a csoportos és egyéni jegyeket repülőjegy értékesítő partnerünktől vásárolhatják meg utazóink. A Pachamama Adventures Ltd. a nemzetközi repülőjegyek árába jutalékot nem épít be. Azok árát közvetlenül partnerünk bankszámlájára kell utalni és a számlát is a repülőjegy értékesítő iroda állítja ki utazóink számára.

A belső repülőjegyeket helyi partnereink (utazási irodák) vásárolják meg az utazásainkon résztvevők számára.
Pachamama Adventures Ltd. által szervezett utazásokon a résztvevőknek egyéni repülőjegy vásárlásra is lehetősége van, ebben az esetben a résztvevővek magának kell gondoskodnia a helyszíni repülőtéri transzferekről és őt terheli az esetleges járat törléssel, késéssel és az útlemondással járó felelősség és annak anyagi vonzatai.

Biztosítások

A Pachamama Adventures Ltd. kötelezően kéri az általa szervezett utazásokra jelentkezőktől az útlemondási biztosítás valamint az utazás sajátosságainak legmegfelelőbb baleset- és poggyászbiztosítás megkötését. A megfelelő biztosítás megkötésében irodánk asszisztenciát nyújt, jutalékot nem számít fel.

Úti okmányok

Minden utazónknak rendelkeznie kell a megfelelő útiokmánnyal. Az útiokmány ellenőrzése és esetleg az új útiokmány beszerzése az utas felelőssége. A Pachamama Adventures Ltd.-t nem terheli felelősség abban az esetben, ha a jelentkező azért nem tud részt venni egy utazáson, mert induláskor hiányzik vagy nem érvényes az útlevele.

A társas utazás szabályai

Az utazások alatt kevés olyan helyzet van, amikor elszakadhatunk a csoporttól, úgyhogy türelemre és toleranciára van szükségünk. A csoporttól való elszakadásra és önálló programok szervezésére kizárólag a túravezető adhat engedélyt.

A Pachamama Adventures Ltd. által szervezett csoportos utazásokon a résztvevőknek kötelessége elfogadni és betartani a társas utazásokon elvárható, általánosan elfogadott etikai és utazási szokásokat, illetve elfogadott viselkedésformákat.
Amennyiben a résztvevő ezt többször megsérti, akkor a túravezető az utas utazását megszakíthatja. (Pl. mentális problémák, alkoholos befolyásoltság, udvariatlan kommunikáció és agresszív magatartás.) Ebben az esetben hazautazásáról az utas maga kell, hogy gondoskodjon és kártérítési igénnyel az iroda felé nem fordulhat, a Pachamama Adventures Ltd. követelheti az utastól az általa okozott kár megtérítését.

A Nyilatkozat az Általános Utazási Feltételek részét képezi, az utazási szerződés aláírásával a Pachamama Adventures Ltd. minden utazója automatikusan és kötelező érvényűen elfogadja azt.

Pachamama Adventures Ltd.
Utazásszervező