Bevezető
Program
Térkép
Hosszabbítás
Galéria
Csapat
Utazási információk
Praktikus információk
Jelentkezés

Bevezető

Amazónia rengeteg kalandot kínál: sűrű esőerdőt, színpompás madárrajokat, az éj sötétjében felhangzó jaguármorgást, zöldellő dzsungellel szegélyezett vad folyószakaszokat. De nem kell túlélő túrára indulnunk ahhoz, hogy izgalmas kalandban legyen részünk!

Minden kényelmet kiszolgáló amazóniai szállásunk a Tambopata Rezervátum közelében, egy 200 hektáros magánbirtokon helyezkedik el, mintegy kétórányi hajóútra Puerto Maldonado városától. Az esőerdei üdülő számos programlehetőséget kínál, melyekből nem hiányzik a kaland és a tudomány sem. 4-5 napot mindenképp érdemes itt eltölteni!

A dzsungel nappal gyönyörű! A buja erdőben sétálgatva nyolc különféle tukánnal, papagájrajokkal, és arákkal találkozhatunk, de a tambopatai majmok többsége is aktív nappal. Ha szerencsénk van még agutikat és koatikat is láthatunk. Éjszaka is érdemes kimerészkedni, hiszen a száz emlősfaj, több ezer rovar és több mint száz hüllő és kétéltű közül jó néhány csak ekkor bújik elő.

Az esőerdő lombkoronája között kialakított 30 méter magas kilátótornyokból körbetekintve érzékeljük igazán az Amazonas esőerdejének végtelenségét. A kilátókból megfigyelhetjük a színpompás madarakat, köztük a tukánokat, papagájokat és arapapagájokat. 

A Condenado-tó állatvilágát egy katamarán fedélzetén utazva fedezhetjük fel. Hoacinok, kajmánok és egyszarvú csáják várnak arra, hogy megpillantsuk őket!

A lodge a tudományt testközelbe hozó „Wired Amazon” projekt központja. A program lehetőséget ad arra, hogy a vendégek a tudósokkal együtt dolgozva ismerjék meg az esőerdőben folyó tudományos munkát.

A szobák az esőerdőre nyílnak, így még pihenés közben is élvezhetjük a változatos ökoszisztémát. A kertben számos állatfaj, köztük jónéhány majomfaj is megfigyelhető. Az étterem nyitott, második emeletéről pedig csodálatosan rálátunk a környező fák lombkoronájára. A wellness központ masszázsokkal és aromaterápiás kezelésekkel várja vendégeit.

Program
Mindet mutat

1. nap Peru: Lima/Cusco – Amazónia: Puerto Maldonado – Tambopata rezervátum
2. nap Amazónia: látogatás a Tres Chimbadas holtágakhoz – kilátótorony
3. nap Amazónia: Papagáj agyagfal – farm látogatás – naplemente hajózás
4. nap Amazónia – Puerto Maldonado – Cusco/Lima

Hosszabbítás

Térkép

Csapat

Tátrai Bernadett

túravezető, a Pachamama Expeditions vezetője

Utazási információk

Praktikus információk