Bevezető
Program
Térkép
Hosszabbítás
Hasonló utak
Galéria
Csapat
Utazási információk
Praktikus információk
Jelentkezés

Bevezető

Annyiféle módja van az Antarktisz felfedezésének! Túrázhatunk, hótalpazhatunk vagy akár hegyet is mászhatunk, hogy felfedezzük ezt a zordságában is gyönyörű tájat! A szárazföld belsejébe tett utazások során pingvinkolóniákkal találkozhatunk, míg a partvidéket kajakkal vagy gumicsónakkal fedezhetjük fel. Aki kedvet érez hozzá, az sátorból élvezheti a sarki éj látványát. Esetleg a bálnák érdekelnek minket? Az sem gond, a sarkvidék erre is lehetőséget kínál!

Nehéz úgy megtervezni egy kalandos utazást, hogy különböző „csomagok” kínálata közül kell választanunk. Mi is az Antarktisz alaptábor-csomag?

Röviden megfogalmazva a lehető legtöbb kaland! Bővebben: a hajó 2-3 napot tölt egy-egy helyszínen, az utazók pedig választhatnak, hogy:

  • túrázva fedezik fel a hómezőket és hegyláncokat,

  • egy sátorban élvezik a sarkvidéki éjszakákat,

  • kajakból vagy gumicsónakból csodálják meg azokat a partszakaszokat, ahová hajóval lehetetlen eljutni.

Az expedíciós csapat mindent megtesz azért, hogy utazóink a lehető legfelkészültebben érkezzenek a nagy fehér kontinensre. A hajóút alatt előadásokat hallgathatunk biológiáról, geológiáról és a jég természetéről és arról is, hogyan tudjuk minimálisra csökkenteni ökológiai lábnyomunkat ebben a törékeny ökoszisztémában.

Program
Mindet mutat

1. nap Argentína - Tűzföld: Ushuaia
2-3. nap Drake-átjáró
4-10. nap Antarktisz
11-12. nap Drake-átjáró
13. nap Ushuaia

Hosszabbítás

Térkép

Csapat

Tátrai Bernadett

túravezető, a Pachamama Expeditions vezetője

Utazási információk

Praktikus információk