Bevezető
Program
Térkép
Hosszabbítás
Galéria
Utazási információk
Praktikus információk
Jelentkezés

Bevezető

A 6 189 méter magas Island Peak meghódítása óriási élményt nyújt azok számára, akik szeretnék megtapasztalni, hogy milyen egy igazi hegymászás a Himalájában. Tempós, technikás hegymászó túra lélegzetelállító tájakon, mely során végig élvezhetjük a Himalája óriásainak kivételes látványát: az Everest, a Nuptse, a Lhotse, a Lhotse Shar,  a Baruntse, a Makalu és az Ama Dablam mind ott sorakoznak a távolban.

Az Island Peak, avagy Imja Tse az Everest régióban, a tekintélyes Khumbu folyó egyik mellékágának, az Imja Khola-nak a forrásvidékén magasodik. A mászás során havon és jégen haladunk mászófelszerelés  használatával, az emelkedők nem haladják meg a 40 fokot.

Az Island Peak megmászásához nem kell gyakorlott hegymászónak lenni. A magashegyi (4 000 m feletti) túra tapasztalat, a köves, havas jeges terepen való biztos mozgás valamint a megfelelő fizikai erőnlét és mentális felkészültség azonban alapfeltétele a túrára való jelentkezésnek és a sikeres csúcstámadásnak.

Az Everest alaptáborba vezető gyalogtúránk biztosítja azt, hogy a szervezeted alkalmazkodjon az oxigénhiányos környezethez és megfelelő erőpróba is a Island Peak csúcstámadás előtt.

Program
Mindet mutat

1. nap Dingboche (4360 m) – Chukung (4750 m)
2. nap Chukung (4750 m) – Island Peak alaptábor (5150 m)
3. nap Island Peak csúcstámadás (6189 m) – Chukung (4750 m)
4-5. nap Chukung (4750 m) – Dingboche (4360 m) – Namche Bazaar (3470 m) – Lukla (2850 m)

Hosszabbítás

Térkép

Utazási információk

Praktikus információk