Bevezető
Program
Hosszabbítás
Galéria
Utazási információk
Praktikus információk
Jelentkezés

Bevezető

Tapasztalatlan hegymászóknak, de „régi motorosoknak” is jó szívvel ajánljuk a Pisco keleti csúcsának megmászását a perui Andokban.

A Cordillera Blanca a világ legmagasabb trópusi hegylánca. A Csendes-óceán partvonalától alig 100 kilométerre húzódó „Fehér-hegység“ a  magashegyi mászás kedvelőinek igazi paradicsoma, számos megmászható csúccsal és különböző nehézségű utakkal. Számos gleccser vájta, U-alakú völgy tarkítja, így szinte mindegyik alaptábor egy nap alatt megközelíthető Huarazból. A legmagasabb csúcs a 6768 méteres Huascaran, de több mint 50 olyan csúcs magassága haladja meg az 5500 métert,  mint a gyönyörű Alpamayora vagy a „Paramount-hegy”, az Artezonraju.

Az 5753 méter magas Pisco technikailag nem nehéz mászás. Ráadásul csodálatos élménnyel ajándékozza meg azokat, akik a közepes nehézségű havas terepet leküzdve feljutnak a csúcsra, hiszen a Cordillera Blanca legszebb hegyei láthatóak innen: a Huascaran, a Huandoys, az Artezonraju, a Huascaran, a Chopicalqui, a Yanapaccha és a Chacraraju.

Bár besorolása szerint Pisco a könnyebben megmászható hegyek közé tartozik, a magaslati levegő és a meredek, havas lejtők rejtegetnek némi kihívást. A mászás nehézségi besorolása: PD

A Cordillera Huayhuash gyalogtúra sokat segít az expedíció sikeres teljesítésében a mászás előtt.
Felszerelésünket teherhordók segítségével juttatjuk el az alaptáborba, ők segítenek a sátrak, az étel és a mászókötelek cipelésében, de a saját, személyes holminkat és hegymászó felszerelésünket magunknak  kell vinnünk a hátizsákunkban.

Program
Mindet mutat

1. nap Huaraz – Llanganuco-völgy – Cebollapampa (3850 M) – Pisco alaptábor (4600 M)
2. nap Pisco alaptábor (4600 M) – Morena-tábor (4900 M)
3. nap Morena-tábor (4900 M) – Pisco Oest (5752 M) – Pisco alaptábor (4600 M) – Huaraz

Hosszabbítás

Utazási információk

Praktikus információk