Reggeli után újra útra kelünk. A párás dzsungelbe, a kávé és kakaó otthonába vezet utunk egy privát autóval és helyi vezetővel. Ollantaytambo-ból egy szerpentinen kapaszkodunk fel az Urubamba felé magasodó Vilcanota hegyláncra. 65 kilométer és 61 hajtűkanyar után érkezünk meg Abra Malaga hágóba (4318 m). Miközben leereszkedünk a hágó másik oldalán, a táj teljesen megváltozik. A méregzöld színben pompázó köderdőt felváltják a bambusz erdők és a trópusi kultúrnövény ültetvények. Az útszéli árusoknál meg-megpihenve végig is kell kóstolnunk a különböző színű és méretű banánokat, mangót, ananászt, papayát, és granadillát.
Ebédidőben érkezünk meg családi farmra Santa Maria közelében. Ebéd után vendéglátóink megmutatják bio-gazdaságukat, ahol kávét, kakaót és trópusi gyümölcsöket termesztenek. Megtudhatjuk hogyan nő a kakaócserje, hogy takarítják be a babot, sőt még a saját csokoládénkat is elkészíthetjük! (szállás: vendéhgáz, 2 éj, ellátás: reggeli, vacsora)