Bevezető
Program
Galéria
Utazási információk
Praktikus információk
Jelentkezés

Bevezető

A Cotopaxi (5897 m) a Föld egyik legmagasabb aktív vulkánja. Ecuador második legmagasabb hegye egy tökéletesen szimmetrikus kúpot formáz, amely hó és jégfödte csúcsával méltóságosan emelkedik ki az Andok hegyvonulataiból.

A Cotopaxi mászás nehézségi besorolása: PD.  Személyes holminkat és hegymászó felszerelésünket magunknak kell vinnünk a túra teljes ideje alatt hátizsákunkban.

A Cotopaxi megmászása nem igazán technikás, de a csúcstámadás előtti délutánon hegyi vezetőinktől megtanuljuk a gleccseren való közlekedés alapjait, a hágóvasak, a jégcsákányok és kötelek használatát. A csúcsra éjfél után indulunk el, és napkelte után, reggel 6-8 óra között érjük el a Cotopaxi vulkán tetejét. A lefelé vezető túra a gleccseren a menedékházig további 3-4 óra.

A Cotopaxi megmászása előtt elengedhetetlen  pár napot akklimatizálódni. Egy magashegyi gyalogtúra Ecuadorban vagy Peruban a hegymászó túra sikerességének a kulcsa. A jelentkezéshez minimum 4000 méter magas hegycsúcsokra vezető túrák sikeres teljesítése valamint a túravezetőnkkel való egyeztetés szükséges.

Program
Mindet mutat

1. nap Cotopaxi Nemzeti Park – Jose Rivas menedékház (4 800 m)
2. nap Jose Rivas menedékház (4 800 m) – Cotopaxi csúcstámadás – Jose Rivas menedékház (4800 M) – parkoló (4500 M) – Papagayo Lodge (3500 M)

Utazási információk

Praktikus információk